update 39 Tønderfestival – tøsehygge, musik og mudder

Fredag formiddag gik turen sydover mod en weekend med hygge, godt musik, og forhåbentlig godt vejr 🙂

Det der med vejret blev det nu ikke så meget af, men meget mere om det senere!

Sanne, Gitte og jeg futtede af sted i Aksels bil iført campingvogn, nu var det tid til rigtig ferie. Køreturen gik ganske godt, men det burde have været en advarsel, at vores første rygepause foregik med at krybe ned under nogle grene for at undgå vand.

Vi var i Tønder ved tretiden, det var sådan set ok, men der var lidt mylder ved check – in, det var ikke helt godt, for det medførte, at Sanne kom til at snitte en anden bil med campingvognen ….. øv øv, det ku let blive en dyr affære!

Men det var ligesom startskuddet til rigtig rigtig meget kaos! Vi ordnede hurtigt indcheck, bilskader osv, men så skulle vi til at finde en plads – ved verdens ende, på herrens mark ….. det var godt sidste år, men men men i år var det rigtig meget en mudderpøl 😦  Første sted vi kørte ind, havde et eller andet fjols stillet en autocamper midt i køringen …. så skulle der bakkes ud, og det drillede seriøst, når der både var krinkelkroge og mudder. Det endte med, at der var en gut, der gerne ville hjælpe os …. det gjorde han så, med det resultat at bilen lugtede lidt svedent ….. en kobling måske ?

Nå men på den igen …. vi cirklede lidt rundt – stillede bilen og gik rundt indtil vi fandt en plads på en skråning, hvor vi så fik parkeret bil og campingvogn ganske fint 🙂  Det viste sig, at den brændte lugt IKKE var en sveden kobling, men en kogende motor …. og nu er vi jo heldigvis samariter – så vi vidste jo godt, at der skulle vand til …… masser af vand :-p

Nå men vi fik campingvognen stillet op – fik os indrettet og satte os roligt ned og kiggede på, at skyerne trak sig sammen rundt i horisonten ….. det trak sammen til en ordentlig omgang uvejr.

Vi kørte så over grænsen,  men så skal jeg da godt nok lige love for, at det gav sig til at lyne, tordne og regne – billedet er taget på parkeringspladsen ved købmanden ….. vi blev nu inde i bilen :-p

½ time senere var vi kørt ud til Højerslusen – vi kunne høre tordenvejret buldre i baggrunden og se lyn i horisonten – men når vi kiggede ud over æ hav, så det ganske flot ud 🙂

Efter aftensmad i Tønder, blev humøret og vores mængde af kvindepower lidt større, så vi tog tilbage til pladsen, fik og indrettet, hvorefter vi iført alle mulige regngadgets begav os ud i det Tønderske natteliv:

Det er lidt pinligt, for jeg kan egentlig ikke huske, hvad vi hørte den aften ….. jeg kan huske, at vi var i Jam-hulen ….. ingen pirat 😦 ……. og så kan jeg huske, vi var lidt rundt omkring, og vi snusede stemningen af musik, fest, mudder og regn ind – back again – vores egen nytårsfest 🙂

Da vi kom tilbage til campingvognen, var der enighed om, at regn IKKE skulle få lov til at ødelægge vores udendørs tøsehygge – så derfor placerede vi os med vin, smøger og slik i det naturligt forekommende fodbad, som eftermiddagens regnvejr havde omdannet pladsen til!

Ud på natten futtede vi i seng – så lå man der, nød luften nød fornemmelsen af at ligge på en kæmpe festplads, hvor man kunne høre ……. ja egentlig ikke en masse mennesker – men noget der var endnu bedre – nemlig de  skønneste skønneste toner fra Paul Eastham og Coast – de lukkede og slukkede vores første Tønderaften på en rigtig god måde 🙂

Lørdag stod vi op til gummistøvlevejr – men Gitte havde glemt at få sine støvler ind, så hun havde valget mellem klip klapper og klip klapper …..ergo gik hun i klip klapper ….. ned i byen, hvor Sanne og jeg havde sat os i hovedet, at hun skulle have et par støvler!

Vi vadede ned i en overfyldt gågade ….. det var lige til at få klaustrofobi af – det myldrede med mennesker og stande med alt muligt ragelse alle steder …. ikke desto mindre lykkedes det os at finde Gitte et par guldstøvler og endda at få en plads i en café, hvor vi kunne drikke morgenkaffe :

Over middag blev det tid til at gå til vores første koncert – D-dag – D for Dylan – Bob ….. det var en rigtig fed oplevelse, hvor vi hørte en million miliard forskellige kunstnere fortolke Bob Dylan … af alle de mange kunstnere kan jeg huske 4 som overgik alt og alle:

Anders Nyborg Madsen – hvad han sang husker jeg ikke, men det var helt vildt flot sunget – og respekt for manden, han var egentlig på festivalen for at lave radio, men tog sig tid til lige at komme og være med til dette event.

Derudover deltog Dylan og Bruce Guthro – de var selvfølgelig også gode – det var så fedt fedt fedt at høre 🙂

Den der dog slog hovedet allermest på sømmet var altså Paul Eastham fra Coast – han satte sig og sang Blowing in the Wind – og det gjorde han med den der store store smukke stemme, det var så flot, at de små hår rejste sig og man kunne simpelthen høre en knappenål falde til jorden – det var bare så flot. Til sidst i nummeret fulgte Bruce trop, de sang så smukt sammen og det endte i fællessang  med hele salen – det var bare smukt!

Efter en fed koncert begav vi os tilbage til campingvognen – der efterhånden var kommet til at stå i en hel swimmingpool – men hvad, det skulle da ikke forhindre os i hygge – ikke ved strandkanten men i stranden :-p

Mens vi sad der og hyggede, var vi vidner til folk, der forsøgte at køre fra pladsen med deres campingvogne – det lykkedes ikke så godt, så de måtte trækkes fri – ved den anledning blev vi præsenteret for Bumle – en lokal kranbil, som sandsynligvis også skulle trække os fri den følgende dag.

Nå men det blev aften og den lææææææææænge ventede begivenhed stod for døren. Vi skulle til Bruce koncert – og hvilken koncert det blev …… hold da helt op. Sanne var jo gået med åben pande ind til noget, hun ikke anede, hvad var, men hun var HELT solgt – hun syntes også bare det var så godt 🙂 Bruce og Dylan spillede en masse gode numre sammen – der er godt nok evner i den knægt 🙂 Bruce sang en masse af de gode velkendte og også et par  Runrig sange – det var virkelig fedt – og alt i alt var det bare en kanongod koncert.

Efter Bruce var der Skerrywore official – det var også bare kanon – folk med ild i røven …. farver, lyd og stemning 🙂
Vi valgte at vade lidt frem og tilbage, og det var relativt tørt, så det var ganske hyggeligt.

Det er nu bare sådan, at regn og kulde gør lidt ved energien, så det var ikke vildt sent, da vi bevægede os igennem Tønders ølandskab i et forsøg på at ramme øerne, for ellers gik vandet ind over støvlekanten 😦
Vi sad lidt i vores egen lille swimmingpool foran campingvognen, før vi væltede i seng – aftalen var jo, at vi ville stå tidligt op, for at komme ud fra pladsen i god tid.

Søndag morgen stod vi op omkring klokken 7, gjorde os klar, forsøgte at få fat i kranvognen Bumle, men fik at vide, at der var nogle timers ventetid ….. hyggeligt. Sanne var en kende stresset ved udsigten til mudderkamp med bil og campingvogn, men vi fik hende hevet med op til morgenmad og morgenkaffe – det hjælper så dejligt på at kunne tænke klart 🙂
Da vi kom tilbage fra morgenmaden, så vi en mand i en bil, der trak en gigacampingvogn lige forbi, hvor vi skulle ud ….. så var det Gitte og jeg åbenbart tænkte – kan han, kan vi også – så efter lidt parlamenteren, gik vi i gang. Vi fik nogle folk til at hjælpe med, at få campingvognen til at svømme den anden vej, så vi kunne få den sat på trækkrogen – så satte jeg mig ind i Akselmobilen og så var det bare tungen lige i munden og derudad ….. jeg vidste, at jeg skulle ned til “krydset” og få fordækkene op på asfalten, inden jeg stoppede bilen, så det var bare at køre ……  desværre holdt der en bil, der ikke kunne snøvle sig til at flytte sig, lige der, hvor vi gerne ville holde ….. nå men så var der ikke andet at gøre, end at fortsætte og håbe, at han flyttede sig – det gjorde han ikke, men jeg kørte ganske få centimeter fra ham, og fik liiiiiige hjulene op på asfalten ….. ham trafiklederen der stod og dirigerede os, skreg til manden i bilen foran, at han da bare skulle se at komme ud af røret nu …. og så var vi bare igennem 🙂

Der var græs og mudder helt op på taget af bilen, men skidt vi kom ud …. og efter en køretur gennem hele Tønder, mødtes jeg med Gitte og Sanne omme ved Super Bests parkeringsplads …. det var en tydelig lettet Sanne, og nu kunne vi så begive os ned til pladsen for at nyde den sidste eftermiddag i musikkens tegn:-)

Eftermiddagen bød på songwriters circle – med Bruce in charge – det var som sædvanligt rigtig rigtig meget godt:-)

Da Songwriter’s circle sluttede, gik vi op i telt 1 hvor der var Ceidlich …. der var noget ganske godt musik, men ih guder, hvor var de kedelige – der var slet ikke liv og samspil mellem kunstnere og publikum. Alligevel valgte vi at stå med gummistøvlerne godt plantet i en stor sø af kloakvand og tilsvarende lugt og høre ceidlichen færdig.

Dermed var vores Tønder eventyr også ved at være færdig og for første gang i weekenden kunne vi på hjemturen nyde SOLSKIN :-p ……. det var en skøn tur med fedt musik og fantastisk girl power, og jeg håber, at mine to skønne følgesvende Sanne og Gitte er fit for fight til næste år 🙂

Der kommer flere billeder, når jeg lige får gravet min externe harddisk frem 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: