Alting har en ende ……

  • Er titlen på en ny bog af Michael Bundesen, der lige er udkommet i disse dage – Bundesen stod jo selv som frontfigur i Shubidua, som desværre også er holdt op med at eksistere efter at forsangeren blev ramt af en hjerneblødning for snart mange år siden. – Og ja, det er selvfølgelig trist, men Michael Bundesen og de andre shubbere lever da i det mindste endnu, i modsætning til mange andre gode mennesker, som f.eks. Kim Larsen, der døde for et par månede siden og Morten Grundwald, der døede i sidste uge. Begge to var store kunstnere, der ikke sådan lige vil gå i glemmebogen – dygtige mennesker, der har frembragt noget stort!
  • Billedresultat for kim Larsen                                    Billedresultat for morten grunwald
  •                                                                  Morten Grunwald
  • Om lidt

Også på det mere private personlige plan er vi blevet ramt af tab for nyligt. For en god uges tid siden døde min bonus svigerfar Walther i en alder af …. øh ….  midt – slut 70erne.

Walther var jo først for alvor kommet ind i mit liv for knapt 10 år siden, da min svigemor rykkede teltpælene op og flyttede fra Ålbæk i Nordjylland og til Slesvig til Walther, men inden da har han faktisk haft betydning for vores liv – sådan mere i kulissen. Walther var nemlig kriminalinspektør i Slesvig, men han var også ven af mine svigerforældre, og det var ham, der for en menneskealder siden advarede Christian om, at  det tyske militær gerne ville have fat i ham, og derved medvirkede til at Christian valgte at rykke til Danmark …. og ja – Der var engang … i de gode gamle dage …. men der mødte vi altså hinanden, og så blev han her, og vi fik dannet familie med en røvfuld dejlige unger, og CC blev i Danmark indtil Walther igen kunne fortælle, at nu gad militæret ikke at lede efter ham længere….. så på den måde blev Walthe jo sådan set vores skytsengel i kulissen forståes. Derudover gjorde Walther sig også bemærket ved at være sød ved Svigermor – de var rigtig glade for hinanden de to, og det er jo så skønt at se, når gamle mennesker på den måde (gen)finder kærlighede. Hvorom alting er, så boede de sammen, indtil de begge fik så store problemer med helbreddet, at de endte med at rykke på plejehjem, hvor de alligevel fandt ud af at rykke sammen og tilbringe tiden sammen, selvom de var blevet indkvarteret på hvert sit værelse …. se DET er da så sødt !

I øvrigt skal jeg da lige fortælle, at da vi første gang mødte Walther, mødte vi en ældre distingveret herre iført sit stiveste puds og ganske tilbageholdende. Det gik hurtigt over, for efterfølgende så vi ham oftest iført underbukser, med morgenhår (også om eftermiddagen)  og så meget meget snakkende. Han gjorde alt, hvad han kunne for at  komme i snak med folk, når det var ungerne, som ikke var så stærke udi det tyske, så snakkede han gerne engelsk med dem, selvom det ikke var hans spidskompetence, og ellers gik den på dansk, tysk og gebrokkent engelsk, kommunikationen var vigtigst, og han var ganske begejstret for at komme til at kende ungerne, hvilket jeg tror var ganske gensidgt!

Nå men under alle omstændigheder blev Walther ramt af lungebetændelse og døde d. 20. november. Det kom som lidt af en overraskelse for os, omend meget meget trist.

Vi kørte så ned til begravelsen d. 28/11, som viste sig ikke at være en begravelse, men bisættelse, og dermed deltog både Christian og jeg i vores første tysk- tyske begravelse i en kirke i Slesvig.

Kirken var moderne, men alligevel med de smukkeste blyindfattede ruder, der dannede en fin mosaik og gav et specielt lysindfald

.IMG_20181128_132400
Deroppe i lyset stod så Walthers kiste midt i den smukkeste pyntning man kan forestille sig. Der var et væld af gule og orange blomster, nogle enkelte lys og så et billede af Walther – det var rigtig fint stillet an.

IMG_20181128_125651

Nå men præsten gik i gang med at snakke, og man kunne hurtigt høre, at jeg ikke var den eneste, der syntes, at han var et godt menneske, det var der vidst mange der gjorde.

Nå men, der blev sunget et par salmer…. desværre havde jeg glemt mine briller, så jeg kunne ikke se en lyd – desværre, for jeg ville da gerne have læst teksten, det var nemlig ganske svært at høre, hvad der blev sunget…..

Nå men, ved slutningen af den i øvrigt ganske korte gudstjeneste troede vi, at nu ville kisten blive båret ud, men nej….. der blev startet noget ganske friskt party party musik til der alter Walther ….. noget fest og farver musik, som hans kolleger havde lavet til ham, da han skulle på pension, og det var bestemt ikke sørge musik, så det var super godt at høre lige der.
Efter musikken sad vi så og ventede på at blive lukket ud, men nej – kisten blev ikke båret ud, som vi er vant til, men blev stående, og så var det os, der skulle gå. Det var jeg nu ganske godt tilfreds med, for det var bidende koldt udenfor, og der var ikke den store lyst  til at stå ved graven og klapre tænder, men det slap vi for og kunne så bare futte ned til Birte og Michael, hvorfra vi blev kørt ned til en restaurant nede i byen til kaffe og pølsemadder, som blev fortæret, mens vi kunne sidde og kigge på en lysbilledserie over Walthers liv, og især fra hans arbejdsliv

Jeg ved godt, jeg burde skrive en masse højpandet omkring  tabet af et menneske, man var kommet til at holde af, men det kan jeg nok ikke lige nu, jeg kom til at holde af min bonus svigerfar som det menneske han var, snakkende, med begge ben på jorden og trods sin – efter tyske forhold – ganske høje status et almindelig menneske  med styrker  og svagheder, men et mennske som ikke var bange for at sige, hvad han tænkte, som ikke var følelsesforskrækket, men som derimod havde let ved at udtrykke, hvad han følte og hvad han mente, så under alle omstændigheder et menneske, der vil blive savnet!

Vores hilsen fra os og børnene med vedhæftet kort…… auf Deutsch selvfølgelig!

 

walther

 

Efter denne lidt triste oplevelse kørte vi så lige omkring grænsen hjem, og ingen slut-november/ december uden dette billede, for de tyskere kan altså noget med juleoppyntning!

IMG_20181128_175659.jpg

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: