Den lukkede dør….

Ja hvad er det nu for en titel ? Spændende ….
Ja, men bagved titelen gemmer sig en ganske træls oplevelse, ssom vi efterhånden har været igennem et par gange, og det eneste lyspunkt er nok ligenu en erfaring fra tidligere, at det går jo nok alligevel:)

Billedresultat for kristian lilholt

Kristian Lilholt Den lukkede dør

Grunden til, at jeg netop vælger Kristian Lilholts skønne sang er, at min første erfaringsbasis faktisk blev grundlagt af Kristian og hans søster Tine, da de begge valgte at forlade familiebandet – OG efterlod os, ellers ganske trofaste fans med en følelse af, at nu var alt forbi, nu gad vi helt sikkert ikke flere koncerter, for det ville jo aldrig blive helt så godt som det var ……

Det blev det heller ikke, men det blev alligevel ikke helt ringe endda, for vi har efterfølgende tilbragt mange timer ved scenekanten skrålende, dansende i stor nydelse over den fede musik  der strømmede ud. Efterfølgende fandt vi så ud af at Kristian var gået solo – sammen med Lasse, så det blev en duo – og senere trio m. fl… Under alle omstændigheder betød det, at vi fik endnu flere dejlige musikalske oplevelser, oplevelser under andre forhold der virkelig indbød til nydelse og afslapning, som f.eks nummeret nedenfor, der er et af mine absolutte yndlingsnumre, bl.a. fordi jeg  fra starten nød at se og høre Kristian og Lasse lege med hinanden og med instrumenterne og den glæde de begge udstråler derved. Derudover er teksten til sangen altså også en fin lille reminder om, at tingene kan nu alligevel så let gå  godt !

Måske er angsten for den lukkede dør

slet ikke værd at tænke på så tit,

for det er først når den er lukket og ikke står på klem,

at jeg kan komme hjem….

 

Men tilbage til årsagen til, at jeg har valgt at lave dette lille skriv OG til, at Kristian Lilholt blev nævnt som erfaringsreference, årsagen er netop at finde i Lars Lilholt band igen igen, for da Kristian og Tine stoppede hev man 2 andre dygtige musikere ind, nemlig HC Röder og Eskild Dohn, og dermed blev bandet tilført en helt anden stil, der faktisk var ganske fed, selvom de ikke kunne prale af de fede melodier desværre, men både Eskild og HC kunne supplere godt med nogle fede instrumenter, og der var en god synergi mellem  dem og Tom Bilde.

På et tidspunkt valgte de begge at stoppe i bandet og kort efter holdt også Klaus Thrane. Det var også en gevaldig øv oplevelse, især fordi instrumenteringen i bandet kørte ganske skævt. Bevares Kristian Fogh som kom ind på tangenter er også dygtig, men der kom til at mangle nogle blæseinstrumenter, og desværre valgte man så at supplere op med en enkelt operasangerinde og en saxofonist som spillede falskt …. det blev det ikke bedre af.

Tilbage har så i det sidste par år været Lars, Gert og Tom og så har man hevet Mads Kjøller  Henningsen, som også er en meget dygtig musiker og seriøst en berigelse på scenen med sin skønne fløjte og med drejeliren, det giver den fedeste sound og er meget meget autentisk.

MEN MEN MEN katastrofen blev offentliggjort i sidste uge, da man lige brugte et par linier på Facebook med at fortælle, at Tom Bilde  er stoppet i bandet!  Det er simpelthen noget rigtigt lort, for han har været vores faste garant for energi og kvalitet lige siden han startede i ….. 90. Det rigtigt ærgerlige ved hele situationen er, at bandet som sagt bare kort meddelte, at Tom var stoppet, og så havde de travlt med at reklamere for den nye mand i bandet …. men helt ærligt, ham er vi da bare så ligeglade med, han er jo ikke interessant lige nu! Vi havde i  stedet gerne set at man  som minimum havde takket Tom for de mange år og den store indsats i bandet – OG, at man måske havde givet bare et lille hint til, hvor vi nu efterfølgende kan håbe på at finde ham. Når det så er sagt, så må jeg også sige, at det er ganske smart af Lars at opkalde bandet efter sig selv, for så er bandet der jo så længe han er der, men spørgsmålet er bare, hvor store udskiftninger gider vi lige at stå model til, og der må jeg nok sige, at grænsen er ved at være nået …. Vi har troligt mødt op igennem alle årene – så mange, at Line kunne fejre 25 års jubilæum som Lilholt fan, da vi var til Storytellerkoncerten sidste år, og ja kvaliteten  har været svingende, i hvert fald lige siden Kristian stoppede, og hans  smukke melodier fik liv andetsteds. Men vi har alligevel troligt mødt op til koncerterne og for det meste nydt dem ved scenekanten …. altså lige pånær da hende operasangerinden skreg vore  trommehinder i stykker, og vi har da været til 2, 3 sommerkoncerter og minimum en vintertur ….  men nu er det altså ligesom at entusiasmen er forsvundet, selvom det ligenu er lidt svært at forestille sig, hvad man skal erstatte over 30 års koncertture med …..  Det bliver ganske tomt ……

IMG_20170617_211816.jpg tom igen igen tom igen

tom god

Tak for festen Tom! Håber snart vi får dig at se igen !

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: