Es ist an der Zeit

Lige nu skulle jeg sidde og kæmpe med min opgave i mediekultur… og det gør jeg faktisk også, men når nu man beskæftiger sig med medier, så er man da osse nødt til lige at undersøge dem…. det er jo så det jeg gør – ser tv på nettet, mens jeg læser og efterfølgende hører lidt musik – og netop titelsangen her ramte mig. Jeg har lige netop siddet og analyseret politiske websites, og samtidig læst om krige, sult og forfærdelige begivenheder ude i verden, samtidigt med, at man også hører og læser om folk, der optræder dybt hadefuldt og nedladende over for flygtninge og indvanderer og islamofobien stortrives i  Dqanmark og Europa i disse tider. Samtidig hermed kører Brexitdiskussionerne  på højtryk, for briterne VIL altså ud af EU og det skal være NU!

Her må jeg som inkarneret og mangeårig EU- modstander lige trække vejret dybt endnu engang, for hvorfor skulle man ikke kunne forstå Briterne? Jeg kan sådan set godt forstå dem …. MEN, jeg må også indrømme, at jeg alligevel er bange for, at det er et farligt skridt at tage at træde ud af fællesskabet …..
MEN hvorfor, vil folk spørge – ” Du er da så meget imod det kapitalistiske pisprojekt som EU er, så det hænger da ikke sammen …”
… og JA, det er jeg – jeg synes stadig at en stor del er et kapitalistisk møgprojekt som ikke er sundt for nogen! …. men jeg kan også se, at alt i verden hænger i en tynd tråd…. I Danmark er vi styret af en menneskefjendsk regering, der graver grøfterne dybere i samfundet og som konstant øger kontrollen med os samtidigt med, at de begrænser vores demokratiske frihedsrettigheder mere og mere …. det går simpelthen den forkerte vej. Nu er det jo ikke kun Danmark det gælder, men i USA sidder en falleret gammel millionærmand på præsidentposten og det eneste man kan være sikker på med ham er, at man intet som helst positivt kan forvente fra hans side – han er simpelthen en trussel mod  alt! Dette forstærkes så af, at på den anden side – i Rusland – sidder en lige så stor idiot på magten, og fra hans side kan man heller intet positivt forvente… så alt i  alt ser det hele faktisk ganske sort ud, og vores største håb må være  samarbejde! Samarbejde i forhold til klima, miljø, fred, forskning osv osv ….. ikke ensretning, men samarbejde! Det er faktisk i det perspektiv, at jeg er ked af Storbritaniens udtræden af EU, fordi de  på lige fod med Denmark har en god portion skepsis i forhold til ensretningen i EU og disse to lande kunne faktisk godt udrette noget hensigtsmæssigt ved at være klassens uartige dreng….

 

Nå men tilbage til titelen: Sangen er jo henvendt til den / de soldater der døde under 1. verdenskrig og den understreger med al ønskelig tydelighed krigens rædsler og meningsløshed, og jeg tænker, at det under alle omstændigheder er vigtigt at gøre alle de mennesker, som åbenbart har glemt historien opmærksom på, hvor meningsløst det var i de tidligere krige, hvor formålsløst og skadelig al den egoisme og hadefulde adfærd mod andre mennesker er …. ikke fordi vi skal tilbage til hippietidens peace, love, harmony og masser af sprut og hash, men bare fordi vi skal huske, at had avler had og vold avler modvold! Som det er i dag, så bliver man svinet til hvis man tillader sig at have en anden mening end  ulveflokkens, hvis man tillader sig at forsvare et menneske, eller en befolkning, som de har vendt deres had imod  og især, hvis det er en muslim man tillader sig at forsvare!   Det er virkeligt skræmmende at folk kan være så blinde og så ondskabsfulde, men i et land, hvor regeringen går foran og lovgiver om fremmedfjendske tiltag, internerer folk på en øde ø, laver berefverbot osv osv …. så kan det da ikke undre, at befolkningen tillader sig også at lufte deres indre svinehund i fuld offentlighed, og selvom det er sørgeligt, så kan man næsten kun frygte, at det også vil komme til voldelige sammenstod: På med hjelmene og frem med kniplerne …. med mindre altså – at nogen giver sig til at tænke sig bare lidt om, inden det går helt galt!

 

 

ES IST AN DER ZEIT

Weit in der Champagne im Mittsommergrün,
dort, wo zwischen Grabkreuzen Mohnblumen blühn,
da flüstern die Gräser und wiegen sich leicht
im Wind, der sanft über das Gräberfeld streicht.
Auf deinem Kreuz finde ich, toter Soldat,
deinen Namen nicht, nur Ziffern, und jemand hat
die Zahl neunzehnhundertundsechzehn gemalt,
und du warst nicht einmal neunzehn Jahre’alt.

Ja, auch dich haben sie schon genauso belogen,
so wie sie es mit uns heute immer noch tun.
Und du hast ihnen alles gegeben – deine Kraft, deine Jugend, dein Leben.

Hast du, toter Soldat, mal ein Mädchen geliebt?
Sicher nicht, denn nur dort, wo es Frieden gibt,
können Zärtlichkeit und Vertrauen gedeihn.
Warst Soldat, um zu sterben, nicht um jung zu sein.
Vielleicht dachtest du dir, ich falle schon bald,
nehme mir mein Vergnügen, wie es kommt, mit Gewalt.
Dazu warst du entschlossen, hast dich aber dann
vor dir selber geschämt und es doch nie getan.

Ja, auch dich haben sie schon genauso belogen …

Soldat, gingst du gläubig und gern in den Tod?
Oder hast du, verzweifelt, verbittert, verroht,
deinen wirklichen Feind nicht erkannt bis zum Schluß?
Ich hoffe, es traf dich ein sauberer Schuß.
Oder hat ein Geschoß dir die Glieder zerfetzt?
Hast du nach deiner Mutter geschrien bis zuletzt,
bist du auf deinen Beinstümpfen weitergerannt,
und dein Grab, birgt es mehr als ein Bein, eine Hand?

Ja, auch dich haben sie schon genauso belogen ...

Es blieb nur das Kreuz als einzige Spur
von deinem Leben, doch hör meinen Schwur,
für den Frieden zu kämpfen und wachsam zu sein.
Fällt die Menschheit noch einmal auf Lügen herein,
dann kann es geschehn, daß bald niemand mehr lebt,
niemand, der die Milliarden von Toten begräbt.
Doch längst finden sich mehr und mehr Menschen bereit,
diesen Krieg zu verhindern, es ist an der Zeit

                           
                                 Ja, auch dich haben sie schon genauso belogen ..
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: